The Dutch YouTube Gathering komt er weer aan!

Het grootste Nederlandse video event komt ook dit jaar weer naar Utrecht. Op 23 mei zal het spektakel plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht. The Dutch YouTube Gathering, gesponsord door YouTube, is een ware happening voor de fans van Vloggers, muzikanten, gamers, mode meisjes, enzovoort!
10342782_705703732821255_7129918084495416550_n

Ontmoet jouw favo Vlogger!
Een dag die bestaat uit ‘Meet & Greets’ met de grootste Nederlandse content creators, optredens van de meest getalenteerde muzikale YouTubers en een Industry gedeelte met panels door online video specialisten.

dytg_logo_v2-youtube-e1425343686383Van kleine meet-up tot groot event
De DYTG is uitgegroeid van een meet-up in een park, te Utrecht, tot een volwaardig evenement. Het begon in een park en dit jaar is het event in de Jaarbeurs te vinden! De bedenker en organisator van de DYTG is Eelco Kingma een “oude rot” in de Nederlandse online video community wie iedereen in de community wel kent. Eelco en zijn team (Nick, Enno & Semir) zorgen ervoor dat elke editie van de DYTG weer een succesverhaal wordt en iedere bezoeker, ouder, fan en YouTuber met een geslaagd gevoel naar huis gaat. En geloof me dat doen ze!

Totale gekte
Ik werk in Utrecht. En naast het grote evenement zijn er ook altijd nog allerlei side events in de stad. Het is totale gekte! De Vloggers zijn ware BN’ers en hun fan helemaal hysterisch. Bekijk hieronder de after movie van 2014 in Expo Houten.

Jongeren kijken YouTube, geen TV
De hysterie die je meemaakt in de stad en rondom de locatie van het event bevestigt voor mij dat TV inderdaad of sterven na dood is voor de jeugd. In Trouw stond daar in 2014 een heel stuk over, toen dacht ik ‘nou dat zal allemaal wel meevallen. Geen TV, wie heeft dat nou niet?!”. Nu begin is te geloven dat ook ik, een millenial, te oud is om dit te bevatten.

Kijk jij nog TV?

*Blog geschreven voor Dutchcowgirls

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.