Sponsored video: De 7 vragen over je hypotheekrente van ING

De rente is historisch laag en dan kan het interessant zijn om je hypotheekrente vast te zetten voor een aantal jaar, maar doe dit niet zomaar! Het lijkt nu namelijk een veilige optie, maar er zijn wel degelijk dingen waar je rekening mee moet houden. ING helpt je met het stellen van de juiste vragen. 

Ik weet wat je denkt. Waarom schrijft een marketing en communicatie specialist, met een voorliefde voor alles dat nerdy is iets over een gesponsorde video van ING? Dat zal ik je vertellen. Deze nerd kreeg namelijk de video te zien met de vraag of ik hier iets over wilde bloggen en ookal past het niet in mijn gebruikelijke thematiek, dit is mijn website en vertegenwoordig mijn kijk op het leven. En mijn leven ligt niet vast, maar mijn hypotheekrente wel en dat is soms toch best irritant.

De 7 vragen van ING

Wat nu als je uit elkaar gaat, je baan verliest of (net als ik) de rente tot een historisch dieptepunt ziet zakken en dan bedenkt dat jij vast zit aan een hogere rente voor de komende jaren!

Het is zo zonde om hier niet over na te denken bij de keuze voor een hypotheek. ING heeft om die reden 7 vragen opgesteld die moeten voorkomen dat je in een situatie komt zoals ik nu 🙂
Bekijk de video hieronder en lees alle 7 stappen op de website van ING.

Neem mij nou als voorbeeld. Ik heb mij laten adviseren door een hypotheekadviseur. Ik ben zelf een type dat graag op veilig speelt en ik heb dus 3 jaar geleden mijn hypotheekrente vastgezet voor vijftien jaar. Vijftien jaar? Ja, vijftien jaar! Zoals gezegd is speel graag op safe. Ik heb liever duidelijkheid dan winst. Totdat ik begin dit jaar de hypotheekrente naar een historisch dieptepunt zag zakken. Toen wilde ik dolgraag mijn hypotheek oversluiten, maar dat zou werkelijk duizende euro’s kosten. Toch jammer!

ING heeft hier een goede regeling voor waarin ze de rente middelen. Die keus had ik ook graag gehad of in ieder geval meegenomen in de overweging om voor een hypotheekverstrekker te kiezen.

Dus ga jij een huis kopen? Neem dan deze 7 vragen mee naar je hypotheekadviseur.

Deze blog is gesponsored door ING, maar alle meningen zijn mijn eigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.