Gesponsord: Waardering voor technologie in een tijd van hypes

Zoals je ziet aan de titel is dit een gesponsorde stuk, geschreven voor Bosch SDS-Plus.
Toen ik werd benaderd om te schrijven over de Bosch Multi Tool was mijn eerste gedachte dat dit niet paste bij mij of mijn website. Maar toen keek ik deze video en werd ik erg enthousiast.

Snap je nu waarom?

We leven in een tijd waarin de ene technologische hype de andere opvolgt. Om bij te blijven en te voldoen aan de wensen en behoefte van de mens moet een razend tempo van door ontwikkelen aangehouden worden. De impact van vele technologische ontwikkelingen is enorm bij introductie, maar vaak ook maar van korte duur.
Hoe fantastisch is het dan als je, met een ogenschijnlijk simpele technologie, het leven van mensen kunt beïnvloeden en dit al ruim 40 jaar doet.

Dit is pas storytelling

We staan niet eens meer stil bij dit soort technieken. Het is een power boor en hij werkt. Ogenschijnlijk een simpele techniek. Precies om die reden vind ik deze video erg goed. Hij is simpel, maar impactvol.

Na het zien van deze video kreeg ik een hernieuwd respect voor deze fantastische ontwikkeling. Het heeft ervoor gezorgd dat ik de aloude technieken opnieuw ben gaan waarderen. Al die nieuwe technologieën moeten nog maar eens bewijzen onze levens voor zo lange tijd te kunnen vergemakkelijken.

Verhaal achter de SDS-plus van Bosch

Waarom deze prachtige video? Om te vieren dat sinds 1975, het door Bosch ontwikkelde, SDS-plus insteeksysteem bestaat! Het is de industriestandaard voor het snel en zonder gebruik van gereedschap wisselen van opzetstukken.

Haha, je geloofd het niet, maar simpel kan daadwerkelijk zo impactvol zijn. SDS staat namelijk voor Steken, Draaien, Sluit. De Plus kwam er wat jaren later bij. Toen kwamen de geleidingssleuven in de schacht om het nog gebruiksvriendelijker te maken. Het hele verhaal achter deze technologie kun je hier lezen.

Heb jij nu ook een andere kijk op techniek?

Leave a Reply

Your email address will not be published.