Zalando komt met virtueel pashokje

zalando

Binnenkort hoef je geen bestelling meer te doen van een jurkje of shirt in 3 maten, omdat je niet zeker weet welke maat je nu nodig hebt. Zalando komt namelijk met een virtueel pashokje die ook daadwerkelijk aangeeft of de kleding wel past of dat je toch een maatje groter/kleiner nodig hebt.

Zalando begint met een test op haar thuismarkt, Duitsland. De bedoeling van het virtuele pashokje is om het aantal retouren drastisch te laten dalen en daarmee dus operationele kosten. Het Engelse bedrijf Metail levert het systeem voor deze test en zal het toepassen op 200 artikelen uit de Zalando kledinglijn.

Hoe werkt het
Voordat je kunt kijken of die leuke trui, broek of dat ene jurkje past moet je eerst een aantal foto’s van jezelf uploaden. Het systeem van Metail rekent dan uit wat je maten zijn en suggereert vervolgens een passende maat. Het bestellen van drie maten is moet met deze techniek dus verledentijd zijn.

Wanneer de test succesvol blijkt te zijn zal Zalando deze techniek uitrollen over de hele keten en kunnen wij in Nederland ook ‘gepast shoppen’.  😉