Rechtenvrije muziek via YouTube

Heb je een prachtige video gemaakt, maar mist het nog een mooi stukje muziek? Via de rechtenvrije muziekbibliotheek van YouTube kun je elke video GRATIS opleuken.

Gratis en voor niets
Er zijn al sites waar muziek op staat die je gratis mag gebruiken in je video, maar die zijn er niet veel en hebben ook niet erg veel gratis content. Als je dus een ondersteunend muziekje voor je video wilt hebben betekent dit vaak dat je hiervoor moet betalen.

YouTube erkent echter dat niet iedere creatieveling hier budget voor (over) heeft en biedt om die reden een muziekbibliotheek aan met gratis muziek voor jouw video. Momenteel bestaat de bibliotheek uit ruim 150 nummers in verschillende genres zoals hiphip, country, pop, dance enzovoort. Het aantal nummers zal echter snel uitgebreid worden als het aan YouTube zelf ligt.

YouTube muziekbibliotheek

Je moet deze dan zeker wel op YouTube plaatsen?
Nee, tot mijn verbazing hoeft dat dus niet. Elke video mag voorzien worden van de muziek of je het nu plaatst op YouTube of niet. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de muziekbibliotheek.

Hoe werkt het precies?
Je kunt het juiste geluid bij je video op verschillende manieren zoeken. Je kunt de aanbevolen muziek bekijken, zoeken op genre, op de stemming die de muziek moet overdragen of welk instrument er in moet zitten. Alle leuke nummers kun je opslaan in je favorieten en downloaden wanneer je wilt.

De nummers kunnen als 320kbps MP3-bestanden worden gedownload wat er wel voor zorgt dat niet alle nummers even goed van kwaliteit zijn, maar en moet altijd wel iets tussen zitten.

* Blog geschreven voor Dutchcowgirls.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.