Nieuwste trend: Dansen tijdens de lunch

In juni 2010 organiseerde de Zweedse Molly Ränge voor het eerst Lunch Beat. Dit was een evenement die maandelijks plaatsvond in Stockholm, tussen de middag. Zo konden mensen in hun pauze even helemaal los gaan, om vervolgens met frisse moed weer aan de slag te gaan. Dit werd vrij snel internationaal opgepikt en het is dan nu ook een ware trend geworden!


Naast leuk ook goed voor je
Naast ontzettend leuk, blijkt het ook nog eens heel goed voor je te zijn: Amerikaanse onderzoekers van de Maryland University hebben de invloed van muziek op onze gesteldheid eens onder de loep genomen. En wat blijkt?

Muziek heeft een grote invloed op onze bloedvaten. Muziek verwijdt je bloedvaten, werkt stress verlagend en verhoogd de productiviteit. Zo bent u ook ’s middags op uw best! Ook kwamen zij tot de ontdekking dat dansen gelukkig maakt. Door te dansen maak je namelijk endorfine vrij, ook wel het gelukshormoon genoemd.

Overal te wereld houden mensen een Lunch Beat. Op kantoren of externe locaties, er wordt altijd wel ergens gedanst tijdens de pauze. Inmiddels is het overgevlogen naar Nederland en een ware trend aan het worden. 24-7Disco gaat daarin nog een stapje verder en verzorgt geheel een Lunch Beat op locatie. Lunch Beat op een stillere manier? Dat kan met de Silent disco (stille disco).

*Blog verscheen ook op Dutchcowgirls.nl