Motherbook: Een Facebook vol moeders

Nieuw in social media land….. Motherbook.
Met een team van 6 mensen is er door 2 Nederlandse moeders een jaar lang gebouwd aan een nieuw sociaal netwerk. Het netwerk is speciaal voor moeders en heet Motherbook. In de VS is een dergelijk platform voor moeders, Café Mom, een grote hit.

Initiatief
Sabrina Raphael en Mirjam Leslie-Pringle geven aan een dergelijke community te hebben gebouwd omdat Facebook uitgewaaierd is tot het nieuwe web. “Er stonden zoveel uiteenlopende berichten in mijn timeline dat ik door de bomen het bos niet meer zag” zegt Leslie-Pringle. Raphael vult aan “voor ons moeders gaat het vooral om interacties tussen elkaar, het uitwisselen van tips en ervaringen, online shoppen, gecombineerd met het lezen over alles dat moeders aanspreekt in een online magazine. Zo ontstond het idee van Motherbook.”

Motherbook
Wat het platform uniek maakt is dat het helemaal is ingericht op de behoeften van een vrouw/moeder. Zo kun je een Bucketlist samenstellen of je eigen winkeltje openen om dingen te verkopen/kopen.

Het platform is ook zeer interactief ingericht. Zo maken ze iedere maand een bucketlist droom van een moeder werkelijkheid, besteden ze in het online magazine aandacht aan een bekende mother en houden ze een veiling met exclusieve items die (nog) nooit in de winkel hebben gelegen.

Ik heb er nog nooit zo van gebaald dat ik geen moeder ben 😉

*Toevoeging: Na het plaatsen van deze blog op Dutchcowgirls kreeg ik al snel van één van de initiatiefneemsters te horen dat ook ik, als niet-moeder ook van harte welkom was.  Ik heb mij direct aangemeld en het is echt een tof platform.

Bekijk hier het filmpje:

Bron: persbericht