KRNWTR komt op voor Nederlands Kraanwater – Help mee!

Als kind had ik al een hekel aan Spa blauw en al die onzin. Ik dronk bijna alleen maar water en vond kraanwater het lekkerste. Wanneer ik dan ook bij mensen op bezoek was en zelfs op vakantie, vroeg ik om water uit de kraan. Tot wanhoop van vele familieleden werd ik al snel omgedoopt tot het kraanwater meisje. En nu zijn er dan eindelijk 2 heren die mij begrijpen!

KRNWTR
Kraanwater is een merk geworden en heet KRNWTR. Het merk is opgesteld door Tetsuro Miyazaki & Tom Niekamp: “Door van kraanwater een merk te maken verbeteren we het imago, waardoor kraanwater beter kan concurreren met bronwatermerken als Spa Blauw en Aqua Panne.”

Naast allerlei leuke weetjes en feitjes over water is er op de website van KRNWTR ook een overzicht te vinden, van ruim 1400 horeca gelegenheden, die niet moeilijk doen als jij vraagt om een glaasje kraanwater, gratis op tegen een vergoeding. Dit alles om het beste water ter wereld de credits/bekendheid te geven die het verdient!

Jij kan helpen!
In veel landen is het de normaalste zaak van de wereld dat horecazaken een karaf kraanwater serveren bij het eten en een glas kraanwater geven als u daar om vraagt. In Nederland is dit helaas niet altijd het geval. Om die reden is KRNWTR een initiatief gestart op kraanwater in de horeca op de kaart te zetten, letterlijk en figuurlijk.

De KRNWTR-app moet hier een grote rol in gaan spelen. Met de app kun je aangeven of een horeca onderneming je zonder tegenstribbelen water gaf (groen), een beetje moeilijk deed (oranje) of het simpelweg weigerde (rood). Dankzij de GPS functie van de app werkt het al een soort foursquare. Je checkt in en laat je review achter. Dit alles om de horeca te stimuleren kraanwater te ‘adopteren’.

KRNWTR-app-3-stappenplan

De initiatiefnemers van de KRNWTR-app proberen de app geheel via crowdfunding te financieren. Je steentje bijdragen kan tot 1 maart. “Om het laagdrempelig te houden, kun je al vanaf 2,50 euro investeren”, aldus Tetsuro Miyazaki van KRNWTR. “De app valt of staat met het aantal gebruikers en crowdfunding is de perfecte tool om mensen bij ons project te betrekken.” Hoe meer je investeert, hoe groter de beloning.

De opbrengst komt geheel ten goede van de app en als de doelstelling wordt behaald zal de app op 22 maart, Wereldwaterdag, te downloaden zijn voor verschillende besturingssystemen. Spa duimt alvast dat KRNWTR het (bijna) niet gaat halen.

Kraanwater beter dan bronwater
Het Nederlandse kraanwater behoort tot de beste ter wereld. Ja, echt! Dit blijkt uit een onderzoek dat het voedingscentrum in 2012 heeft uitgevoerd. Voor kraanwater worden nog strakkere normen gehanteerd dan voor bron- en mineraalwater.

Om die reden de volgende oproep: Maak een donatie voor de KRNWTR app en zoek voortaan een restaurant die water serveert. Het kraanwater hoeft niet gratis te zijn, voor een andere drank betaal je ook meer dan thuis, maar het moet wel kunnen en die boodschap moeten we gaan afgeven!

Verscheen ook op Dutchcowgirls.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published.