ING Fame Game – leert jongeren omgaan met geld

ING zal deze week haar nieuwe game introduceren genaamd Fame Game. Het is een gratis game app voor de iPad voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar oud. De game is om jongeren te leren bewust met geld om te gaan.

ING

 

Fame Game
Deze interactieve game, gratis te downloaden in de AppStore, laat de jongeren bouwen aan hun superster imago. Ze kunnen luisteren naar hun favorieten muziek en bouwen aan hun eigen ‘stardom’. Op de route naar succes en prachtige prijzen zullen de jongeren voor financiële dilemma’s komen te staan en moeten ze keuzes maken als: extra hard werken of lenen en sparen of uitgeven.

Vincent van den Boogert, directeur marketing ING: ‘ING vindt het belangrijk om jongeren te helpen met het leren omgaan met geld en daar ook over in gesprek gaan met hun ouders. Wij zijn ervan overtuigd dat ‘jong geleerd, oud gedaan’ zeker ook opgaat als het gaat om verstandig met geld omgaan.’

De ‘Fame Game’ voldoet aan de leerdoelen en competenties voor jongeren die het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft opgesteld over verantwoord omgaan met geld.

Op stap met Kraantje Pappie
Om jongeren te stimuleren de game te downloaden en zo goed mogelijk te spelen maken ze kans op een real life ‘Fame Game’ dag. Artiest Kraantje Pappie zal de jongeren een dag meenemen en laten ervaren hoe het is om een echte ster te zijn en te worden. Wat moet je daarvoor doen en wat moet je laten? Bewust omgaan met geld is hier uiteraard een onderdeel van. Daarnaast zal Kraantje Pappie een mini concert geven op 27 januari. Kaartjes hiervoor worden verloot onder de jongeren die zich op ing.nl/superster hebben aangemeld voor de ‘Fame Game’.

Credits
Samen met Fonk Mobile heeft ING de game bedacht en voor de ontwikkeling ervan werken ze samen met de bekende spellenfabrikant Koninklijke Jumbo en Universal Music.