Heftig, dit is wat Facebook kapot maakt!

Ok ok, de titel is wat heftig dat realiseer ik me. Maar als je dit filmpje heb gezien heb je toch wel even een brok in je keel. Dit is dus wel dat Facebook met mensen kan doen.

Herkenbaar
En heb je een brok in je keel? Ik moet zeggen dat ik het best een heftig filmpje vind. Ik denk ook zeker dat dit is hoe sommige mensen met hun facebook om gaan. En wat nog erger is: mensen schijnen ook niet door te hebben dat iets nep is. Zo hebben we een meisje gehad die een hele wereldreis had gefaked voor haar vrienden en familie op Facebook. Dit was een experiment, maar niemand om haar heen had iets door. Zo makkelijk is het dus om je leven te faken en mensen doen dat.

Mensen maken hun leven mooier en interessanter, maar waarom? Pochen? Jezelf en andere wijsmaken dat je echt wel tof bent? Of gewoon zo maar, omdat het er bij hoort?

Ik heb geen idee, maar ik vind het de reinste onzin. Wees gewoon lekker jezelf. Saai, lui, raar, stom, lelijk, mooi, grappig ik ben alles en nog meer en daar schaam ik me ook niet voor!

Het is niet de schuld van social media!!
Ik kan echt giftig worden om mensen die de sociale media de schuld geven van dit soort ontwikkelingen. De sociale media worden gemaakt en ingericht door mensen zelf. Dat de sociale media bepaald gedrag de gelegenheid geven zich te manifesteren of versterken, ja daar kan ik in mee gaan. Maar stop nu A.U.B. eens met het de schuld geven van de kanalen zelf.

Ik maak ook gebruik van deze kanalen en veel ook. Maar heb ik last van een Whatsapp of Facebook duim? Nee! Heb ik last van F.O.MO.? Nee! Heb ik het gevoel eenzaam te zijn en een saai leven te hebben door mij overactieve FB vrienden? Nee!

Blijf nadenken mensen en loop niet zomaar achter de kudde aan! Dan komt het allemaal goed met deze maatschappij 😉

Eenzaamheid 2.0
Om dit blog dan nog even een stukje melancholischer te maken. De technologische vooruitgang heeft, volgens de Parijse fotograaf Julien Mauve, sommigen tot menselijke achteruitgang geleid. Dit heeft hij proberen te vatten in een fotoserie: Lonely Window. Dit verwijst naar het eenzame venster naar de wereld om ons heen, een smartphone, tablet of laptop. De head-down-generatie. Zo ziet eenzaamheid 2.0 er uit volgens Julien Mauve:

collage eenzaamheid

*Blog geschreven voor Dutchcowgirls.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.