HandUp, crowdfunding voor daklozen

Crowdfundingplatforms en leuke projecten om te funden zijn er genoeg, maar HandUp is wel een heel bijzondere en een hit in de VS. De ‘kickstarter voor daklozen’ heeft al 850.000 dollar opgehaald.

handup

HandUp is een iphone app die het mogelijk maakt voor mensen om een dakloze te ondersteunen. Wanneer je een verkoper van het straatnieuws geld in zijn hand drukt weet je niet waar het aan besteed wordt. Op de website van HandUp kun je echter de verhalen van deze mensen lezen en geven zij duidelijk aan waar het geld voor nodig is. Bijvoorbeeld de doktersrekening of zoiets fundamenteels als eten.

Steun een dak- of thuisloze
Steunen kun je doen door een eenmalige donatie of je kunt een maandelijkse bijdrage doen aan bijvoorbeeld een dakloze uit jouw wijk. Als je eenmaal donateur bent krijg je ook updates van de dakloze over hoe het hen vergaat.

handup2

Hoe het begon
Oprichtster Rose Broome kwam op het idee toen ze op een avond langs een bedelaar liep. Zij vroeg zich af waarom ze met een druk op de knop van haar smartphone eten, een taxi of kleding kon bestellen, maar geen geld kon geven aan iemand uit haar omgeving die het hard nodig had. Het antwoord was simpel. Een dakloze heeft meestal geen toegang tot een computer of smartphone met internet of zelfs maar een bankrekening!

Nu worden deze donaties ontvangen door begeleiders die ervoor zorgen dat het bij de juiste dak- en thuislozen terechtkomt en zorgen zij er voor dat het wordt uitgegeven aan het doel waarvoor het geld gegeven is.

Je eigen visitekaartje
Wanneer een dak- of thuisloze zich aanmeld krijgt hij ook visitekaartjes die hij op straat mee kan geven aan mensen. Hierop staat waar en waarmee zij hem kunnen helpen.

*Blog geschreven voor Dutchcowgirls.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.