Geen 140 tekens, maar 6 seconden

Twitter heeft een nieuwe app gelanceerd, genaamd Vine. Vine probeert net zoals Twitter emoties vast te leggen maar dan niet op basis van tekst, maar video!

vine

 

 

 

 

 

Inmiddels zijn we redelijk gewend aan het communiceren in 140 tekens, maar wat nu als je jouw idee of mening vormgeven moet geven in 6 seconden video? Vine legt namelijk, net zoals Twitter een limiet op om de creativiteit van je boodschap te stimuleren.

Vine
Vine is alleen nog maar toegankelijk via een app voor de iPhone, sinds de ophef van een week geleden is de app alleen niet makkelijk meer te vinden.

De app doet mij daarom ook denken op Instagram. Via de Apple app kun je korte video’s opnemen en delen met je volgers. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen dan kun je de blog van Vine volgen.

Check ook vinepeek.com, een kleine net geopende site die random video’s van Vine toont en zo in stukjes van zes seconden toont wat er wereldwijd zoal gebeurt.

Nu al ophef over app
Er is echter nu al ophef over deze app en recent is hij verwijderd uit de app store, omdat er pornografische content op staat. Apple heeft strikte regels betreffende seksueel getinte content op de App Store. Vine is vooralsnog nog steeds te vinden in de App Store, maar springt niet direct meer in het oog.

Bij Vine geven ze aan dat de gebruikers zelf verantwoordelijk zijn welke content ze plaatsen en men aan kan geven dat de content ongepast is. Zo krijgt een nieuwe kijker netjes een melding dat het mogelijk ongepaste content bevat en kan deze zelf beslissen te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.