Bitching about #nobitching

Het is een aardige trend aan het worden, #nobitching enzovoort. Het niet meer mogen klagen over alledaagse dingen en dit dan met iedereen delen: ‘Kijk ik had hier over kunnen klagen, maar dat deed ik niet’. Ik vond het maar stom! Weer zo een uiting naar de buitenwereld om te laten zien hoe ontzettend evenwichtig je bent. Net zoals die mensen met hun facebook vol healthy shakes en berichten als ‘on my way to the gym’. Ik kan daar niet zo goed mee omgaan. Na het lezen van dit blog ben ik echter toch lichtelijk van mening veranderd.

Diet of words
Toen is het stukje las in de blog van Claudia over ‘Verbal Messages’ werd mij ineens iets duidelijk.
Knipsel

Lelijk praten over andere, over jezelf en over dingen in het algemeen zijn totaal nutteloos en maken je figuurlijk en mogelijk letterlijk zwaarder.

Vooral het lelijk spreken over mijzelf ik iets wat ik erg herken. Ik heb altijd gedacht dat ik realistisch was, maar realistisch zijn en lelijke woorden uitspreken zijn twee verschillende dingen.

Zo ben ik bijvoorbeeld reeds 18 KG van de 33 KG kwijt en nog noem ik mezelf een olifant of nijlpaard voor de grap en waarom? Verhullen van emoties? Of van iets triests maar een geintje maken? Beide dus! Maar zoals een vriendin van mij zo mooi zei: Een olifant of neushoorn zullen geenszins onder de indruk zijn van jouw postuur!

Jaja, ik ga dus ook proberen om alles wat ik denk of zeg positief te benaderen. En dat wil niet zeggen dat ik niet ergens van mag balen, maar de manier waarop ik het verwoord en dus voel zal anders moeten zijn. Niet langer: Nou dat heb je weer lekker aangepakt, je kunt ook niets, loser. Maar: Nou dat liep niet helemaal soepel, volgende keer weet je wel hoe het moet. Zoiets?!

Nog niet zo een gek idee
Ik denk oprecht dat ‘what goes around comes around’ waarheid is en heb nu het idee dat dit niet alleen met daden maar ook met woorden te maken heeft. Het hele #nobitching is dus nog helemaal niet zo een gek idee. Wat een gek idee is, is dat je dit aan iedereen wilt laten weten.

Is dat niet wat je nu zelf ook doet? Uhm ja zeker en daar voel ik me nu even heel goed bij 😛 Niet omdat ik wil laten zien hoe evenwichtig ik ben, maar hoe onevenwichtig ik ben en dat is gelijk het verschil! Positief en gezond zijn en hier trots op zijn is helemaal top! Maar de fake-it-till-you-make-it mentaliteit is waar ik moeite mee heb. Het doen voor andere en niet voor jezelf. Zo jammer! En dan mis je ook wel een beetje het punt.

Nou klagen heb ik lekker veel gedaan in dit blog, maar wel met positieve bewoordingen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.