Utrecht Facebook battle: Utrecht daagt de wereld uit!

utrechtvs
Welke stad is leuker, gezelliger, mooier of heeft meer cultuur of historie? Utrecht gaat de strijd graag met je aan! Op Facebook daagt Utrecht andere steden uit tot een battle der bewijzen. De eerste stad waarmee de strijd aangegaan is, is Amersfoort en de vraag: Welke stad is gezelliger? De tweede strijd was tegen Groningen, met de vraag: Wat is de leukste studentenstad.

De strijd
De strijd met Amersfoort en Groningen is inmiddels gestreden. Gedurende vijf dagen konden deelnemers aan de battle bewijzen posten op Facebook die laten zien waarom de ene stad nu echt gezelliger is dan de andere. Dit levert vele leuke tips en een echte strijd op!

Na vijf dagen wordt bepaald welke stad heeft gewonnen. Dit gaat op basis van het aantal bewijzen die er zijn geleverd, het aantal likes van die bewijzen en de aantal shares van die bewijzen, en elke dag wordt de tussenstand gepost. Hoe meer viral het gaat hoe meer punten je dus scoort!

Een erg goede en slimme manier voor beide steden om mensen te informeren over al het leuks, moois of gezelligs van de stad. En het is nog ontzettend leuk ook! Ik mocht deelnemen aan de test en merk dat niet alleen ik, maar ook mijn vrienden fanatiek zijn als het gaat om het verdedigen van je eigen stad!

Deze battle is een geweldige manier om ambassadeurs te maken en betrekken bij je stad. Je creëert een viral effect en laat zo vrienden hun vrienden informeren over al het leuks dat er te beleven is. Een goede en onopvallende manier van keiharde marketing!

Wie zit erachter?
De battle Utrecht versus Amersfoort en versus Groningen zijn de eerste in een reeks met de naam ‘Utrecht versus The World’ en is een initiatief van Taskforce Innovatie Utrecht in samenwerking met Toerisme Utrecht. Utrecht versus The World is bedoeld om mensen buiten Utrecht op een speelse en vernieuwende manier te laten zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Dit doen ze niet zelf, maar dat doen de deelnemers aan de battle. Inwoners van de stad worden zo ambassadeur van hun stad.

PLAYTEST
Utrecht versus Amersfoort is een zogenaamde playtest in aanloop naar de uiteindelijke Facebook app die ontwikkeld wordt om de battle in te spelen. De playtest wordt in een besloten groep en op een openbare pagina gespeeld om te zien wat het beste werkt. Met de leerpunten uit deze playtest gaan ze vervolgens een Utrecht versus The World Facebook app maken. Doel is vanuit deze app battles tegen verschillende gemeenten te starten met steeds weer een nieuwe uitdaging. Denk aan wie is ‘groener, cultureler, culinairder”.
De campagne is bedacht door Vuurrood Communicatie Ontwerp.

Ook tijdens de tweede battle, tegen Groningen, zijn er nieuwe spel elementen toegevoegd (een iphone app) om ook deze te testen.

* Verscheen eerder op Dutchcowgirls

Leave a Reply

Your email address will not be published.