3 meest bizarre Facebook ads

Veel blogs van mij gaan over Facebook. Ik realiseer me dat ik daardoor een echte Facebook fan begin te lijken, maar dat is niet zozeer wat ik ben. Er is gewoon zo veel over te doen. Zo kwam ik vandaag tijdens het dagelijkse surf rondje 3 bizarre reclames tegen.

1. Use you like wisely
Begin dit jaar was het volgende bericht nog te lezen in alle kranten: ” Een rechtbank in India dreigt met een blokkade van sociale media als Facebook en Google wanneer deze geen maatregelen nemen om ‘kwetsende en verwerpelijke’ content van hun sites te weren. Minister van Communicatie Kapil Sibal beloofde vorige maand hardhandig te zullen optreden tegen ‘onaanvaardbare’ onlinecontent. ”

Hun antwoord? Reclame bureau TWBA uit New Delhi, India kwam met deze campagne op de proppen. Je moet dit zien als een postbus 52 spot. Dus het is daadwerkelijk een waarschuwing.
facebook1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. What will we worship next? 

Voor een conferentie over toekomsite trends is een zeer omstreden advertentie gemaakt. Deze is gemaakt door reclamebureau NEW uit Vilnius, Litouwen.

facebook 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Facebook 1939
Deze advertentie is gemaakt door reclamebureau Lowe GGK uit Slowakije voor ‘people against racism’. Na de oprichting van de Slowaakse staat op 14 maart 1939 hebben een hoop mensen om die reden hun vrienden verloren.

facebook 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weet jij nog een reclame die thuis hoort in dit rijtje? Laat het weten!